Review: Zotac ZBOX Pico - Raspberry Pi killer

Door Perkouw, 20-11-2014 17:00

Zotac is voor velen geen onbekende door het brede gamma aan moederborden en videokaarten. Zotac is ook al enige tijd bezig met het uitbrengen van barebones: complete mini-pc's die plug-and-play zijn. Een hiervan is de nog niet zo lang geleden uitgebrachte ZBOX Pico. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier een zeer klein systeem. Zo klein zelfs dat het niet veel groter is dan een Raspberry Pi.

Interessant aan de Pico is niet alleen het formaat. Zo beschikt het geheel over een Intel Atom Z3735F ondersteund door 2GB DDR3 geheugen en een 32GB SSD. Ook is er voorzien in een 100mbit LAN-poort en zijn WiFi (802.11n) en Bluetooth 4.0 aanwezig. Tot slot zijn er drie USB2.0-poorten aanwezig en een HDMI-uitgang voor beeld. Het geheel wordt door Zotac geleverd met een Windows 8.1-licentie. Het laatsgenoemde is helaas alleen leverbaar in de talen Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees en Italiaans.

Onze interesse was in ieder geval gewekt. Met een prijs van rond de 200 euro is de Zbox Pico niet goedkoop en ronduit duur als je het pc'tje vergelijkt met een Raspberry Pi. Wij zijn dan ook benieuwd of de Zbox Pico meer in zijn mars dan we vermoeden.

Specificaties

Product Name ZBOX PI320 pico
Manufacturer Intel
Chipset N/A
GPU Intel HD Graphics
Name Intel Atom Z3735F (quad-core, 1.33 GHz) Burst frequency up to 1.83 GHz
Socket N/A
Frontside Bus N/A
Memory Type DDR3L
Memory Speed 1333 MHz
Slots N/A
Capacity 2GB (integrated)
Expansion Slots N/A
DirectX DirectX 11
OpenGL OpenGL 4.3
Ethernet 10/100Mbps
WiFi 802.11n + Bluetooth 4.0
Analog Stereo output
Digital 8-ch via HDMI
Hard Drive 32GB eMMC (integrated)
Optical Drive N/A
Memory Card Reader 3-in-1 (micro SD/SDHC/SDXC)
DVI N/A
HDMI 1
DisplayPort N/A
SATA N/A
eSATA N/A
IDE N/A
PS2 N/A
Serial Port N/A
USB Ports 3 USB 2.0
Firewire N/A
Cooler Passive (zero-noise)
Form Factor mini-PC
Windows Windows 8.1 with Bing preinstalled (English, Traditional Chinese, Simplified Chinese, French, Japanese, XC [Brazilian Portuguese], Spanish)
SLI Supported N/A
Maximum Resolution N/A
Graphics Output HDMI
Content 1 x ZOTAC ZBOX PI320 pico 1 x VESA-compatible mount 2 x Mounting screws 1 x AC adapter 1 x Warranty card 1 x User manual 1 x Quick Install Guide 1 x OS recovery disc

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam