Review: Noctua NH-L9x65 - compacte koeler

Door Carambola, 11-05-2015 12:00, bron: noctua

Naarmate de jaren verstrijken lijken alle computers zich in een kleiner jasje te bevinden. Laptops en smartphones worden alsmaar dunner en het ziet er naar uit dat ook desktops niet achterblijven. Of het nu om een kleine mediacenter of een volledige game-pc gaat, beide passen in een TV-meubel met de juiste behuizing. Een voorbeeld van een dergelijke behuizing is de Raven RVZ01 van Silverstone. Hiermee is het mogelijk om een game-pc met een full-size videokaart te proppen in een behuizing met consoleformaat.

Er is echter wel een nadeel, want de koeling is in dergelijke smalle behuizingen vaak verre van optimaal. Als gebruiker word je daarnaast ook nog gelimiteerd in de keuze aan CPU-koelers die je kan gebruiken. Voor dit soort kleine behuizingen komt Noctua ‘to the rescue’ met de Noctua NH-l9x65. Dit koelertje is slechts 65mm hoog en de breedte is niet veel meer dan de stockkoeler van Intel. Verder heeft hij vier heatpipes in plaats van een blokje koper zoals bij de stockkoeler. We zijn dan erg ook benieuwd of dit kleine blokje metaal van Noctua onze i7 in bedwang weet te houden.


Specificaties

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam