Review: be quiet! Shadow Rock LP - Low-profile koeler voor mini-ITX

Door Carambola, 19-05-2015 12:00, bron: bequiet

be quiet! Shadow Rock LP


We hebben al naar de nodige compacte koelers gekeken die geschikt zijn voor mini-ITX systemen. Vele van deze koelers zijn goed genoeg om een i7 het hoofd te bieden, soms zit er zelfs nog wat ruimte in om de processor van een overklok te voorzien. Deze keer wordt de be quiet! Shadow Rock LP onder de loep gelegd.

Deze koeler is een low-profile koeler in een topdown opstelling, wat zoveel betekent als dat de ventilator van de koeler richting het moederbord blaast in plaats van meteen de behuizing uit. Het voordeel hiervan is dat er wat meer luchtverplaatsing is over het VRM-gedeelte van het moederbord, maar het nadeel is wel dat de warme lucht minder snel uit de behuizing wordt verplaatst. De Shadow Rock LP is geschikt voor processoren met een TDP van 130W en deze koeler is dus zelfs te gebruiken voor de topmodellen van Intel met socket 2011. Onze testopstelling bestaat uit een 2600K processor, dus met 130W TDP zouden we theoretisch wat ruimte moeten hebben om deze te voorzien van een overklok. 

 

Specificaties be quiet! Shadow Rock LP


Socket Intel: 775/115x/1366/LGA2011 (Square ILM)
AMD: AM2(+)/ AM3(+) / FM1 / FM2(+)
Heatpipes 4
Prestaties  
Geluidssterkte 25,5dB
Rotatiesnelheid (max) 1.500
Type koeling Actieve fan
Formaat 134x122x75,4mm
Materialen Aluminium, Koper
Overig  
Fabrieksgarantie 3 jaar carry in

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam