Review: CM Storm Rapid-i - Compact en mechanisch

Door Roberto, 31-08-2015 12:00

Unboxing - CM Storm Rapid-i


Cooler Master levert de Rapid-i in een zwarte doos, die redelijk compact is. De voorzijde is bijna compleet gevuld met een afbeelding van de Rapid-i, aangevuld met de naam en het weetje dat er Cherry MX Brown switches in zitten. Op de achterzijde van de doos vinden we in verschillende talen meer informatie  over de Rapid-i.

Wanneer je de kartonnen verpakking opent, zie je meteen het toetsenbord, al wordt dat wel beschermd door middel van een witte zak. Wanneer je het toetsenbord uit de doos haalt, vind je hieronder twee handleidingen. Aan de bovenzijde van de doos zitten, in een apart compartiment, de gesleevde micro USB-kabel en een key-puller.

Als we het toetsenbord nader bekijken, zien we dat Cooler Master dezelfde body gebruikt voor de Rapid-i als voor de Novatouch TKL. Dit is zeker geen nadeel, want deze zwarte body is heel zakelijk en heeft een mooi strak design. Zowel het toetsenbord als de keycaps zijn zwart gecoat en alleen de symbolen op de keycaps zijn transparant, maar dat is natuurlijk gedaan voor de witte LED-verlichting. Aangezien het toetsenbord compact is uitgevoerd, zal je geen aparte macrotoetsen vinden op het toetsenbord. Je kunt echter wel multimediatoetsen gebruiken door middel van de FN-toets ingedrukt te houden en tegelijk op een van de volgende knoppen te duwen: Insert, Delete, Home, End, Page Up en Page Down.

Het toetsenbord is voorzien van LED-verlichting, maar deze werkt zonder software. Door middel van de FN-toets en de toets F1 tot en met F4 kan je de verlichting veranderen. De knoppen F5 tot en met F8 bieden je de mogelijkheid om een klik te herhalen. Met F9 tot en met F12 kan je zelf een eigen profiel voor de verlichting maken en gebruiken. Dit profiel maken doe je door een combinatie van de FN-toets en de Pause-knop.

Onder de keycaps vinden we de Cherry MX Brown switches. Deze switches zijn bijzonder populair, omdat deze fijn zijn om op te typen, maar tegelijk wel stiller zijn dan bijvoorbeeld de Cherry MX Blue switches.

Zoals wij al eerder schreven is de body van de Rapid-i hetzelfde als de body van de Novatouch TKL. Aan de bovenzijde van het toetsenbord vinden we de microUSB-poort en met de meegeleverde microUSB-kabel kan je het toetsenbord verbinden met je pc. Het is ideaal dat je de kabel kan verwijderen uit het toetsenbord, want hierdoor kan je het toetsenbord eenvoudig meenemen. Je hoeft dan niet de kabel eerst om het toetsenbord heen te wikkelen. Het jammere is wel dat de Rapid-i niet voorzien is van een extra USB-poort op de body. Hier valt zeker mee te leven, maar je moet er dus wel rekening mee houden dat je een USB-poort kwijtraakt die je kunt gebruiken.

De onderzijde van de Rapid-I is ook exact hetzelfde als bij de Novatouch TKL. Zo vinden we weer de uitklapbare voetjes die voorzien zijn van extra rubber. Het toetsenbord verschuift hierdoor niet op de ondergrond. In het midden zien we nog een grote sticker met daarop de productcode en de naam van het toetsenbord. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam