Review: CM Storm Rapid-i - Compact en mechanisch

Door Roberto, 31-08-2015 12:00

Conclusie - CM Storm Rapid-i


Met de Rapid-i heeft Cooler Master een heel populair mechanisch toetsenbord uitgebracht en deze populariteit zal waarschijnlijk nog wel even aanhouden. De Rapid-i kenmerkt zich door het tenkeyless-formaat en de Cherry MX Brown switches. Er zijn veel consumenten die graag beide kenmerken willen bij de keuze voor een mechanisch toetsenbord en dat legt Cooler Master zeker geen windeieren.

Het is erg persoonlijk of je veel je numpad gebruikt op je toetsenbord en ook de enige juiste keuze qua mechanische switches bestaat niet. Uiteindelijk zijn dit afwegingen die jezelf moet maken, maar wij zijn zeer te spreken over dit toetsenbord. De switches werken erg fijn tijdens het vele typewerk, maar ook voor het gamen volstaat de switch prima. Een Cherry MX Red switch is bij vele uren aan gamen wellicht iets prettiger, maar de MX Brown switch staat zeker zijn mannetje tijdens het gamen. Dankzij de compactheid en de verwijderbare microUSB-kabel kan je het toetsenbord ook snel meenemen naar bijvoorbeeld een LAN-party. Al zal je dan geen MMO’s moeten gaan spelen, want op de Rapid-i zal je geen macro’s aantreffen.

Een van de leukste features is absoluut de witte LED-verlichting. Ondanks dat er geen software voor de Rapid-i bestaat waarmee je de verlichting zelf kan instellen op je pc heb je out-of-the-box veel mogelijkheden qua verlichting. Voor iedereen is er zeker wat wils en de verlichting kan zelfs heel fel ingesteld worden. De adviesprijs van de Rapid-i ligt rond de €100, maar voor een tientje minder kan je het toetsenbord al aanschaffen. Voor een dergelijke prijs ontvang je een goed mechanisch toetsenbord waar je absoluut veel plezier aan kan beleven. Het enige wat wellicht in de weg kan staan, is dat het geen numpad heeft, maar dat weet je natuurlijk op voorhand.

De Rapid-i bevindt zich, in tegenstelling tot de full-size-toetsenborden, in een rustige markt. Echte concurrentie heeft de Rapid-i namelijk niet. Corsairs K65 is amper verkrijgbaar in de Benelux en in onze gedachten is alleen de Razer Blackwidow Tournament Edition een rechtstreekse concurrent. Beide toetsenborden kosten minder dan honderd euro, maar Razer heeft voor haar recentste versie van het toetsenbord wel gekozen voor eigen Kailh-switches. Welk toetsenbord uiteindelijk beter is, ligt aan de eigen voorkeuren.

Cooler Master heeft dus met de Rapid-i een prima mechanisch toetsenbord op de markt gebracht met unieke kenmerken die wij zeker kunnen waarderen. Wij belonen de Cooler Master Rapid-i daarom met een Gold Award. 

Beoordeling

Positief

  • + Compact
  • + Cherry MX Brown switches
  • + Bouwkwaliteit en comfort
  • + LED-verlichting
4.5 sterren

Negatief

  • - Geen software

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam