Review: Da Vinci 1.0 Pro 3D-printer - 3D-printen voor gevorderden

Door Carambola, 19-01-2016 12:00, bron: eu

Da Vinci Pro 1.0 - 3D-printing voor gevorderden


Met de Da Vinci Jr 3D-printer maakten we het eerste uitstapje naar de wereld van 3D-printing. Eerlijk is eerlijk, voor de beginner vonden we Da Vinci Jr een uitstekend apparaat, mede vanwege zijn gebruiksgemak en de kwaliteit van de geprinte objecten. De prijs was ook uitermate gunstig, maar de printer was wel beperkt in zijn instelmogelijkheden en kon enkel PLA printen. De Da Vinci Pro van vandaag doet daar nog een schepje bovenop.

De Da Vinci Pro kan naast PLA ook gebruikmaken van het materiaal ABS. PLA heeft als voordeel dat het wat vergevingsgezinder is dan ABS wat betreft het printen, maar ABS daarentegen kan weer beter tegen hoge temperaturen en is doorgaans sterker. Wat misschien nog wel het meest interessante is aan de Pro, is dat 1.75mm filament van iedere willekeurige fabrikant gebruikt kan worden. Bij de Da Vinci Jr konden we enkel filament gebruiken van XYZ-printing zelf. Optioneel kan er zelfs nog een lasergraveerder geinstalleerd worden. Al met al lijkt het een solide upgrade ten opzichte van de Da Vinci Jr.

 


 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam