Review: Gigabyte Brix - Kleine alleskunner (?)

Door Perkouw, 25-05-2016 12:00

Conclusie - Gigabyte Brix i3


Gigabyte heeft met de Brix een interessante productgroep in handen. Zo is de ‘alleskunner’ van klein formaat en biedt deze toch degelijke prestaties. Van WiFi AC tot USB3.1, het is allemaal terug te vinden in het kleine apparaat.

Voor 310 euro klinkt het tot dusver dan toch ook heel interessant. Jammer is het echter dat je nog zelf wel even een besturingssysteem dient aan te schaffen, maar ook geheugen en een SSD. Reken daar dus minimaal nog even 100 euro bij op voordat je pas echt aan de slag kunt.

Wanneer we dan kijken naar de prestaties, dan zien we dat de Brix niet onderdoet voor gelijkwaardige laptops/pc’s. Zo haalden we zonder meer de maximale prestaties uit onze SSD en heb je eerlijk gezegd ook echt niet door dat je op een klein apparaat aan het werk bent. Gamen of zware applicaties draaien is er bij deze variant dan weer niet bij, iets wat volgens Gigabyte wel zou moeten kunnen.

Als reviewexemplaar vinden we de Brix helemaal geweldig, een kleine alleskunner. Wanneer we echter even de pet van de consument op zetten, dan vinden we het bedenkelijk. Voor een gelijkwaardig bedrag om de Brix aan de praat te krijgen koop je tegenwoordig een redelijk deftige laptop, wellicht dat je het dan niet met de laatste USB-standaard moet doen, maar dan heb je wel een daadwerkelijk kant-en-klaar product waarbij je ook nog eens bent voorzien van een accu/scherm/toetsenbord en meer.

Al bij al vinden we de Brix een geweldig apparaat, maar valt de prijs enorm tegen. Ja, hij presteert naar behoren en biedt de nieuwste snufjes op het gebied van connectiviteit. Interessant om te kopen is het echter niet met de huidige prijsstelling.

Beoordeling

Positief

  • + Formaat
  • + Connectiviteit
3 sterren

Negatief

  • - Prijs
  • - Handmatige LAN driver installeren
  • - Geheugen/SSD zelf bijkopen

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam