Review: Corsair K65 RGB Rapidfire - met exclusieve Cherry MX Speed switches

Door Carambola, 02-06-2016 12:00, bron: corsair

Conclusie - Corsair K65 RGB Rapidfire


Het gebruikelijke verhaal dat mechanische toetsen veel fijner typen dan gewone toetsenborden geldt ook voor de K65 RGB Rapidfire. De Cherry MX Speed switches onderscheiden zich echter van de huidige Cherry switch lineup door een korter actuatiepunt en een kortere travel. Of het echt bijdraagt aan een significant betere gaming performance durven we niet te stellen, maar persoonlijk vonden we ze wel prettiger typen dan de Cherry Red switches. Wat betreft gevoel zitten ze een beetje tussen Cherry Red en Cherry Black switches.

Het toetsenbord zelf zit verder goed in elkaar, de constructie is stevig, er zijn mediatoetsen aanwezig en een USB-passthrough zodat je een USB-poort altijd in de buurt hebt en niet achter de pc moet kruipen om een vrije poort te zoeken. Verder zijn de aanwezige polssteun en de extra keycaps voor het WASD-gedeelte een welkome toevoeging. Het numpad gedeelte ontbreekt bij de K65 en afhankelijk van wie je spreekt, zal dat een pluspunt of juist een minpunt zijn, een kwestie van smaak dus. Het heeft wel het voordeel dat het toetsenbord minder ruimte inneemt op een bureau en makkelijker is om mee te nemen. Op dat vlak hadden we toch nog graag een verwijderbare USB-kabel gezien.

De RGB-verlichting en bijbehorende Cue software is en blijft een duidelijk verkoopspunt. De RGB-verlichting van de concurrentie kan, wat betreft effecten en mogelijkheden binnen de software, niet op tegen wat Corsair in de loop der tijd heeft opgebouwd. Oorspronkelijk vonden we de RGB-tax wat hoog, maar concurrenten hebben er ook voor gekozen om er aardige meerprijs voor te vragen en zitten dan ook op hetzelfde prijsniveau van 150 euro of meer. Als RGB niet jouw ding is, kan je al snel 20 euro besparen. We snappen echter wel dat 20 euro zeker niet te veel gevraagd is voor extra leds in de switches en een andere controller om de leds aan te sturen. Ben je in de markt voor een TKL mechanisch toetsenbord met RGB-verlichting? Dan moet de K65 RGB Rapidfire zeker op je shortlist.

Beoordeling

Positief

  • + Zeer uitgebreide lichteffecten
  • + Groter font
  • + Polssteun
  • + Cherry MX Speed switches
  • + Bouwkwaliteit
  • + Extra keycaps
  • + USB-passthrough
4.5 sterren

Negatief

  • - Geen verwijderbare kabel

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam