Review: Cooler Master MasterKeys Lite combo - Tussen mechanisch en rubberdome

Door Carambola, 01-09-2016 12:00, bron: gaming

Gebruikerservaring - Cooler Master MasterKeys Lite L Combo RGB


Het toetsenbord maakt gebruik van toetsen die Cooler Master heeft omgedoopt tot 'Mem-chanical switches. In feite is het nog steeds een rubber dome onderlaag, alleen zit daar bovenop een plastic staafje (de 'plunger') die gebruik maakt van Cherry keycaps. De plunger is transparant, waardoor de verlichting goed doorkomt naar de keycap. Om de plunger heen zit een behuizing om de switch wat meer stabiliteit te geven.

In de praktijk voelt de switch inderdaad meer aan als een mechanisch toetsenbord en wat minder sponzig dan een normaal rubberdome bordje. Bij mechanische toetsenborden heb je echter dat een aanslag al halverwege het indrukken wordt geregistreerd, maar bij de 'mem-chanical' switches is dat niet het geval. Je moet dus nog steeds de toets tot de bodem indrukken. Verder voelen de toetsen ook wat wiebeliger aan dan mechanische toetsen, maar er kan nog steeds prima op worden gegamed.

Wie het bord wil customizen, heeft aardig wat mogelijkheden. Op internet zijn er talloze verschillende keycaps te vinden voor mechanische toetsenborden en wat helemaal mooi is dat deze ook passen op de 'mem-chanical' switches. Een andere optie is om de keycaps van de MasterKeys Lite te hergebruiken bij een volgende mechanisch of mem-chanical toetsenbord. Het toetsenbord zelf kan met behulp van een functietoets andere lichteffecten krijgen en ook andere kleuren. Daarnaast kunnen de functietoetsen ook gebruikt worden als mediatoetsen. 

De muis heeft een wat kleinere vorm, waardoor een palmgrip met grotere handen niet echt goed werkt. De vorm is goed voor zowel links- als rechtshandigen, al zitten de zijknoppen minder goed gepositioneerd voor linkshandigen. De knoppen klikken aangenaam, maar dat zijn we ook niet anders verwacht van omron switches. Het scrollwiel scrollt licht zonder te wiebelen en klikken vereist ook weinig kracht, maar wel net genoeg om ervoor te zorgen dat er geen incidentele kliks zijn met scrollen.

Vele extra's zitten er niet op de muis, op de instelbare DPI (waardes van 500, 1500, 2500, 3500)  en RGB-verlichting na. De verlichting kan aangepast worden met behulp van knoppencombinaties en er komt dus geen software aan te pas. Ergens vinden we het wel jammer dat er geen software aanwezig voor het maken van macro's, maar dat is misschien ook wel iets te veel gevraagd van een setje van 60 euro.

De sensor van de muis is in principe wel prima, alleen maakt de aanwezige hoge liftoffdistance de muis niet fijn om te gebruiken in combinatie met de DPI-stand van 500. Voor wie houdt van een potje lowsens CS:GO met 500 DPI zijn er betere alternatieven. Vanaf 1500 is de liftoffdistance al minder een issue, omdat je dan minder vaak de muis hoeft op te pakken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam