Review: be quiet! Pure Rock Slim - Stil, compact en koel

Door Roberto, 04-10-2016 12:00

be quiet! Pure Rock Slim


be quiet! is in enkele jaren een grote speler geworden op de markt van CPU-koelers. De fabrikant heeft vooral naam gemaakt met de Dark Rock-serie, maar aan al deze CPU-koelers hing een hoog prijskaartje. Nu heeft de Duitse fabrikant met de Pure Rock Slim een compacte koeler uitgebracht die zeer betaalbaar is. Aangezien be quiet! mooie innovaties heeft gebracht op het gebied van CPU-koelers in het premiumsegment kunnen wij alleen maar toejuichen dat be quiet! nu ook de stap maakt naar de budgetmarkt.

De Pure Rock Slim is in vergelijking met de Dark Rock Pro 3 zeer compact, maar dat wil niet zeggen dat het niet goed koelt. Volgens de specificaties moet de kleine CPU-koeler een TDP hebben van 120W en de 92mm ventilator moet deze warmte verplaatsen. Ondanks zijn compactheid moet door een slimme inkeping in het koelblok alle soorten en formaten werkgeheugen onder de koeler passen.

Met een prijs van ongeveer 28 euro concurreert de Pure Rock Slim met onder andere de populaire en goedkope CPU-koelers van Cooler Master en Gelid. De vraag is natuurlijk of de Pure Rock Slim deze strijd aankan en of die zelfs in deze overvolle markt er met de winst van door kan gaan. 

Specificaties - be quiet! Pure Rock Slim


Dimensies(L x B x H) 81.8 x 97 x 124.8 mm
Gewicht  360 gram
TDP  120W
Sockets

Intel: LGA 775 / 1150 / 1155 / 1156 

AMD: 754 / 939 / 940 / AM2(+) / AM3 (+) / FM1 / FM2 (+)

Ventilators 1 x PWM 92mm
Rotatiesnelheid(max) 2000rpm
Heatpipes 3
Geluidssterkte 25,4 dB

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam