Review: MSI Vortex G65VR - Technisch hoogstandje

Door Roberto, 11-10-2016 12:00

Unboxing - MSI Vortex G65VR


MSI levert de Vortex G65 in een redelijk compacte doos. Aangezien de pc van zichzelf al niet groot is, hoeft de doos natuurlijk ook niet groot te zijn. De pc zit stevig verpakt en MSI levert in ons exemplaar alleen een stekker mee voor het aansluiten van de Vortex G65 op het stroomnet.

Als we de Vortex G65 VR nader bekijken, valt vooral het torenontwerp op. Aan de bovenkant is een grote ventilator geplaatst die koude lucht van bovenaf de behuizing in blaast. Bovenop zien we een metalen grill met daar tussen een RGB-ledstrip lopen.

Bekijken we de voorkant van de pc, dan valt vooral het hoekige design op. De pc straalt pure kracht uit en vooraan zien we ook het logo van MSI G-series. Aan de rechterkant is weer een RGB-ledstrip te vinden die van boven naar beneden loopt. Meer aan de bovenzijde van de behuizing vinden we de aan/uit-knop. Verder is de behuizing vooral heel kaal aan de voorkant.

Alle aansluitingen van de Vortex G65 vinden we aan de achterkant. De pc beschikt over de nodige audio-uitgangen, vier USB 3.0-poorten en twee ethernetpoorten. In totaal kan je zes monitoren aansluiten op de Vortex G65VR, namelijk via de twee USB-C-poorten, de twee HDMI 2.0-poorten en de twee Mini-DisplayPort-aansluitingen. Goed verborgen is de aansluiting van de 450W voeding die een 80 Plus Gold certificatie heeft. Deze zit namelijk helemaal onderaan en je moet de pc buigen of optillen om daar bij te komen. Het gewicht van vier kilo wordt volledig gedragen door de speciale voet aan de onderzijde van de behuizing.

Wij waren erg benieuwd hoe de Vortex G65VR er van binnenin zou uitzien en daarom hebben we de panelen verwijderd. Dit is niet heel eenvoudig en kost ook eventjes wat meer tijd dan bij een normale behuizing, maar dan krijg je wel een technisch hoogstandje te zien. Je ziet namelijk de twee grafische kaarten, het DRR4-werkgeheugen en de NVMe SSD’s. Zowel het werkgeheugen als de SSD’s zijn dus te vervangen. Verder is het geheel aan de binnenzijde zeer compact en heeft MSI goed gebruik gemaakt van de ruimtes. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam