Review: HP Omen - Gaming notebook van dun formaat

Door Perkouw, 13-10-2016 12:00

Unboxing - HP Omen 15-ax004nb


HP levert de Omen in een nogal bescheiden doos af. Het geheel is zwart vorm gegeven met een subtiele afbeelding van de laptop zelf en hier en daar wat rode accenten.


Eenmaal geopend worden we verwelkomd door en flinterdun blaadje van placemat formaat. Wanneer we deze omdraaien wordt hier uitleg gegeven hoe de laptop in gebruik te nemen. Grappig genoeg zaten er in onze doos vier van deze blaadjes. Foutje, HP?

 

Voordat we de laptop uitpakken kijken we eerst even naar de bijgeleverde adapter. Dit is er een van 150W en zou in staat moeten zijn om de laptop in 30 minuten tot 50% op te kunnen laden. Wat opvalt aan de lader is dat deze erg compact is gehouden. Zo is deze niet heel veel dikker dan de gemiddelde autosleutel.


Waar het natuurlijk allemaal om draait is de laptop zelf. Deze is voorzien van een carbon look wat het geheel een stoer, maar tegelijkertijd ook sjieke en luxe uitstraling geeft. Het rode HP Omen logo is gelukkig ook niet schreeuwerig aanwezig.


Als we de laptop openklappen worden we verwelkomd door een 15,6’’ IPS scherm. Ook is het scherm mat, een flink pluspunt, helemaal met het weer zoals op de foto.

Wat natuurlijk verder opvalt, is het toetsenbord met de rode chiqlet toetsen. Achter de toetsen gaat een rode backlight schuil. Verder is er een flink touchpad aanwezig en zien we aan de bovenkant een opening voor de Bang & Olufsen speakers.

Wat betreft I/O vinden we twee USB-poorten en een audio-jack aan de linkerkant. Draaien we de laptop om, dan zien we een SD-kaart lezer, USB-, HDMI- poort en natuurlijk een gigabit netwerkaansluiting. Nog iets verder is overigens de stroomaansluiting.

Aan de onderkant zijn er twee randen in de laptop geplaatst met hierin een rubber. Dit voorkomt dat de laptop direct op de behuizing staat en zorgt er bovendien voor dat deze niet zo makkelijk verschuift.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam