Review: Corsair K95 RGB Platinum - RGB prul of praal?

Door Perkouw, 09-03-2017 12:00

Gebruikerservaring - Corsair K95 RGB Platinum


 

De K95 is in veel opzichten gelijk gebleven. Zo zijn de media knoppen nog steeds aanwezig, al zijn deze ietwat anders vormgegeven en zijn er ook nog steeds knoppen om te wisselen tussen profielen. RGB is nog steeds een leuke gimmick en je kan er met de lichtjes een ware kermis van maken. Echter ziet het toetsenbord er een stuk professioneler uit door de rand bovenin. Hierachter zitten ook een aantal RGB-leds die het geheel een erg sjiek uiterlijk geven. Je kan er voor kiezen de kleuren hier als een regenboog voorbij te laten komen of juist een enkele kleur te tonen of... juist er zijn genoeg opties. Het toetsenbord oogt dankzij de rand bovenaan in ieder geval een stuk volwassener.

Wanneer we het toetsenbord in gebruik nemen merk je direct de grotere polssteun in vergelijking met de voorganger. Die is door zijn extra breedte een stuk fijner in gebruik. Ook de optie tussen twee materialen is erg fijn en zorgt er voor dat het toetsenbord snel 'eigen' is te maken.


Bij dat laatste helpt het overigens ook heel erg dat de bouwkwaliteit weer tiptop in orde is. Inmiddels zijn we dat stiekem natuurlijk wel een beetje gewend. En toch valt het weer in het bijzonder op dat je echt met een degelijk product hebt te maken. We blijven de prijs wat hoog vinden voor een toetsenbord, maar je ziet dit gelukkig wel terug in de afwerking en gebruikte materialen.

Corsair heeft inmiddels ook haar software vernieuwd. Middels de software is het mogelijk de programmeerbare toetsen aan te passen en kan je tal van andere modificaties maken, waaronder voor de RGB-verlichting. De software is flink verbeterd en overzichtelijker geworden, al zijn er hier en daar nog wel wat puntjes die beter kunnen. Zo staan er standaard wat demo producten in waarmee je kunt spelen. Echter is het niet heel duidelijk hoe je deze kan verwijderen. Ook blijft onze versie nog steeds een foutmelding geven wanneer we willen controleren op een update. Gelukkig werkt de software verder naar behoren, maar bij een toetsenbord van deze kwaliteit, vallen de schoonheidsfoutjes natuurlijk sneller op.


Een groot pluspunt is dan weer dat je met een tweetal klikken 'licht profielen' van anderen kan downloaden. Deze feature blijft gelukkig niet bij 'oh wat grappig', maar is ook echt heel erg nuttig. De wat complexere en uitgebreide profielen zijn erg leuk en het scheelt je bovendien een hoop tijd. Je hoeft nu zelf niet alles uit te vogelen en in te stellen.

Ben je eenmaal uit je lichtplan en neem je het toetsenbord in gebruik dan merk je na verloop van tijd dat Cherry MX Speed toetsen weer een hele andere beleving geven dan de welbekende Red of Brown switches. De Speed switches kennen zo'n laag actuatiepunt dat je de toets maar nauwelijks hoeft in te drukken om deze geregistreerd te krijgen op de pc. Eenmaal in gebruik merk je dus dat je een stuk zachter en dus lichter typt. Dan merk je ineens dat je bijna het welbekende geluid kwijt bent van een mechanisch toetsenbord. Snelheid lijkt ditmaal dus gepaard te gaan met een lager volume. Al kan je natuurlijk nog steeds op een 'normale' manier tikken waarbij je het geluid weer terug krijgt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam