Review: AMD is terug - Ryzen!

Door Heath, 16-03-2017 12:00

Testsysteem - AMD Ryzen 7


AMD heeft ons voorzien van een Gigabyte moederbord om de processoren te testen. Dit moederbord beschikt over de nieuwe AX340 chipset, gesierd door een AM4 socket en is voorzien van Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 RAM op 3000MHz. Verder hebben we het testsysteem aangevuld met eigen hardware, zo high-end mogelijk om eventuele bottlenecks te vermijden.

Moederbord: Gigabyte GA-AX370 Gaming 5
Processorkoeler: Noctua NH-U12S SE met NF-F12 PPC2000 PWM fan
RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3000MHz
SSD: Samsung 960 EVO 500GB
Videokaart: Asus Strix GTX1080
Voeding: Corsair AX860W

Voordat we overgaan op een gedetailleerdere blik in het testsysteem, willen we toch een moment nemen om de prachtige presentatie die AMD heeft geleverd voor de verpakking onder de aandacht te brengen.

Wanneer we naar de hardware kijken worden we stiekem toch wel erg gelukkig. Het moederbord is voorzien van alle moderne standaarden. In tegenstelling tot het oude AM3 platform levert het AM4 platform namelijk support voor USB 3.1 Gen 2 met Type-C en Type-A, NVMe PCIe Gen3 U.2 connector die op x4 snelheden draait, een soortgelijk M.2 slot, en een geluidsoplossing van Creative Sound Blaster X-Fi MB5 die op het PCB fysiek gescheiden is om elektronische inteferentie te minimaliseren.

Niet alleen qua specificaties, maar visueel is het moederbord ook prima in orde. Het is natuurlijk 2017, dus het moederbord is voorzien van RGB verlichting. Gigabyte noemt dit het RGB FUSION with Multi-Zone LED Light Show en wanneer ze Light Show zeggen bedoelen ze ook echt een lichtshow. De RAM sloten zijn verlicht, een strip plexiglas diffuseert een strook licht bij de 24-pin moederbordstroomvoorziening, de met metaal verstevigde PCI-e lanes zijn voorzien van een accent en verder heeft het moederbord enkele losse LED's verspreid over het bord.

 

Nu we de prachtige presentatie van AMD hebben waargenomen, is het tijd voor de benchmarks. Hier dient wel rekening gehouden te worden met een last-minute blogpost van AMD waarin een verklaring wordt gegeven over schijnbaar hoge temperaturen. Deze hoge temperaturen hebben wij ook gezien, waardoor de keuze is gemaakt om de chips niet te overclocken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam