Review: DX Racer FORMULA OHFH08N - Moeilijke naam, makkelijke stoel

Door Perkouw, 18-07-2017 12:00

Unboxing - DX Racer FORMULA OHFH08N


De verpakking waarin DXRacer de stoel verzendt, is alles behalve 'fancy' te noemen. Veel verder dan het logo komen we eigenlijk niet. Wellicht dat je de foto even open moet klikken om de bril op de doos te spotten, maar als je die eenmaal gespot hebt, valt op dat de doos niet bepaald van een groot formaat is.

Eenmaal geopend is er nog weinig van de stoel terug te zien. Wel zien we een rijkelijke hoeveelheid zacht foam en plastic tevoorschijn komen.

Zodra je alles uit de doos hebt gehaald blijf je met een aantal items zitten; onderstel, rugsteun, voet, wieltjes, kussentjes, wielbasis en de 'veer' waarop de stoel rust. Verder zijn er een tweetal instructies meegeleverd: één voor het in elkaar zetten van het onderstel en één voor het in elkaar zetten van de stoel zelf.

We starten alvast met het in elkaar zetten van het onderstel. Hier kunnen we de wieltjes in klikken om vervolgens een aantal plastic latjes vast te klikken in de armen. Waarom deze er niet gewoon gelijk al inzitten is ons een raadsel. Na het plaatsen van de 'veer' ben je klaar met het onderstel en kan je aan de slag met het zitvlak en de rugleuning van de stoel.


De rugleuning kan je bovenop het zitvlak plaatsen waarna je aan weerszijde een viertal bouten moet plaatsen. DXRacer levert hiervoor een imbussleuteltje mee waarmee je prima uit de voeten kunt. Eenmaal aangedraaid klik je hier een plastic beschermkapje op. Wel even goed opletten dat beide beschermkapjes verschillend zijn en echt maar aan één kant van de stoel passen.

Het tussenresultaat zie je hierboven. Het ziet er wat vreemd uit, maar het is wel aan te raden de stoel op een zacht oppervlak te plaatsen bij het monteren. Ongeacht of je dit nu binnen doet of buiten zoals ons. Natuurlijk zonde als je stoel beschadigd zonder dat je er nog maar een minuut op gezeten hebt.

Voordat we het geheel bovenop de wielbasis kunnen zetten, moeten we eerst het onderstel monteren aan de onderzijde van de stoel. Een kwestie van een viertal bouten vastdraaien en je bent er helemaal klaar voor. Uiteraard wel even op het pijltje letten dat je deze er niet verkeerd om monteert, want dan is de hendel voor het omhoog/omlaag brengen van de stoel wat lastig te bereiken.

Eenmaal het onderstel gemonteerd is, is het een kwestie de stoel bovenop de 'veer' te plaatsen en klaar is kees. Nog een tweetal kussentjes plaatsen en je krijgt bovenstaand resultaat.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam