Review: Astro A10 - Premium gaat budget

Door AmazingPaper, 31-08-2017 12:00

Astro - A10


Wie zich ooit eens door een zoekmachine heeft laten adviseren over een goede headset, heeft het merk Astro zeer waarschijnlijk voorbij zien komen. Imposante, degelijke gaming headsets. Wat ongetwijfeld ook meteen is opgevallen, is de prijs. Zelfs het voordeligste model gaat voor gemiddeld €169.99 over de toonbank. Een fiks bedrag voor een hoofdtelefoon. Al lijkt daar nu verandering in te komen

Promoshot
 

Gelukkig staat Astro niet alleen maar bekend voor haar productprijzen, maar ook om de kwaliteit van de materialen, het geluid en comfort. Dat is een reputatie die elk merk wel achter zijn naam wil hebben. Astro neemt dan ook een onverwachte stap met hun nieuwe headset de A10. Zoals de naam wellicht doet verwachten is de A10 het instapmodel van Astro. Met een adviesprijs van €69,99 is het zeker een interessante optie als je in de markt bent voor een headset, maar geen geldboom in de tuin hebt staan. Op het hogere segment heeft Astro zich ruim en breed bewezen, maar kunnen ze in het budget segment ook bewijzen dat ze baas zijn?

Specificaties - Astro A10


Om de headset zo voordelig mogelijk te maken zijn er aardig wat features niet aanwezig op de A10. Zo kan hij alleen bedraad aangesloten worden, is er voor de PS4- en pc-versie geen ‘mixamp’ aanwezig en is het formaat ook een klein beetje geslonken. Desondanks voelt de A10 degelijk aan. Hij kan tegen een stootje en voelt niet zozeer budget aan. Ook qua specificaties schiet de A10 niet direct tekort.
 

 • Frequency Response
  20 - 20,000 Hz
 • Distortion
  < 3% at 1 kHz 
 • Characteristic SPL
  104dB +/- 3dDB AT 1 kHz
 • Microphone
  6.0mm unidirectional microphone
 • Nominal Impedance
  DC impedance 32 ohms

Astro lijkt de specificaties prima op orde te hebben, er is echter niets nieuws onder de zon. Gelukkig geven specs nooit een compleet beeld en zijn het vooral je oren die moeten bepalen of de A10 zijn geld waard is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam