Review: Nacon Revolution Pro 2 - Een controller zoals het hoort

Door Perkouw, 02-11-2017 12:00

Unboxing - Nacon Revolution Pro 2


De Revolution Pro 2 is officieel ondersteund op de Playstation 4. Dit houdt onder andere in dat Nacon het Playstation 4 logo mag gebruiken. Dit is exact wat Nacon gedaan heeft op de verpakking. De verpakking is daarbij zo strak en in Sony stijl vormgegeven dat we bijna het idee kregen dat we hier met een Sony-product voor de Playstation 4 te maken hadden.


De buitenkant van de verpakking is als het ware een huls die om de daadwerkelijke doos geschoven zit. Deze is mooi vormgegeven en is bovendien van deftige kwaliteit waardoor je controller een ritje met de postbezorger wel overleefd. Ook leuk is het reliëf dat Nacon heeft aangebracht in de verpakking.

Als we de controller hebben uitgepakt dan valt meteen op dat deze er heel erg strak en alles behalve goedkoop uitziet. En terecht, want met 120 euro is de controller flink duurder dan een standaard PS4-controller. Voor de wat doorgewinterde gamer valt ook op dat we hier met een Xbox lay-out te maken hebben. Zo zitten de sticks niet naast elkaar, maar is de linkerstick boven de D-pad gepostioneerd.

Aan de voorzijde zie je nog niet heel veel af aan de mogelijkheden die de Revolution Pro 2 met zich meebrengt. Dat is op de achterzijde wel anders. We zien hier een tweetal extra knoppen die gebruikt (en geprogrammeerd) kunnen worden als twee aparte knoppen om tussen modi dan wel profielen te switchen.

Zoomen we iets verder in zie je ook dat er nog wat schuilgaat in beide handvaten. Wanneer we dit open maken met het bijgeleverde hulpstukje dan zien we ineens waar we de gewichtens kwijt kunnen. Zoals je op de foto kunt zien gaan de sleufjes waar de gewichten in zitten tot bijna helemaal achterin de controller. 

Je beperkt je met het aanpassen van het gewicht dus niet tot bijvoorbeeld alleen de onderzijde van de controller, al kan je dat wel doen door het bovenste gedeelte bijvoorbeeld leeg te laten natuurlijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam