Review: BeQuiet! Dark Base 700 - Topper van het jaar?

Door Perkouw, 13-12-2017 12:00, bron: https://www.bequiet.com/en/case/1203

Gebruikerservaring - BeQuiet! Dark Base 700


Door de enorme ruimte die je hebt ben je erg flexibel in het monteren van al je materiaal. Of dit nu een volwaardig ITX bord is dat je helemaal volstouwt of een simpel m-ATX bordje: in beide gevallen zal je weinig problemen hebben. Wil je overgaan tot waterkoeling met bijvoorbeeld een AIO setje dan ben je veelal toch wat meer tijd kwijt om alles netjes weg te werken en goed erin te krijgen.

BeQuiet heeft daar ook een oplossing voor bedacht. Het paneel aan de voorzijde klik je zonder problemen los waardoor je vrij eenvoudig een radiator kan plaatsen. Goed dat is niet echt uniek, maar wat echter wel uniek is, is dat BeQuiet aan de bovenzijde een rail heeft gemaakt. Door twee schroefjes los te maken kan je deze naar voren halen. Een radiator aan de bovenzijde monteren is dan ook echt een gevalletje van ''even doen''. Leuk bedacht en bovendien enorm praktisch.


Praktisch, dat is een van de woorden die deze behuizing op het lijf zijn geschreven. Wanneer we het over kabelmanagement hebben dan heeft BeQuiet naast afdoende openingen, al dan niet voorzien van rubber, ook de onderzijde van de behuizing opgedeeld in een viertal afdekkapjes. Dat maakt niet alleen het inbouwen makkelijk, maar via deze kant kan je bijvoorbeeld je voedingskabels voor je videokaart geleiden.


De standaard aanwezige ruimte voor 3,5'' is met drie wat ons betreft ruim voldoende. Wanneer we kijken naar de mogelijkheid tot het inbouwen van SSD's dan zijn we positief verbaasd. Het woord overkill lijkt hier aan de orde, want zo kan je maar liefst 17(!) SSD's kwijt in de behuizing. En nee, dan niet door ze ergens los neer te leggen, maar via opties aan de achterkant van het moederbord, in drivecages etc.

Tot zo ver zijn we erg positief over de behuizing van BeQuiet, maar hoe zit het RGB-verhaal nu eigenlijk in elkaar? Enmaal alles ingebouwd is het moment van de waarheid daar om het systeem in te schakelen en erachter te komen wat die lichtknop nu eigenlijk doet. Als je dan naar bovenstaande afbeelding kijkt dan zijn wij van mening dat deze vorm van RGB-leds 'gedoogd' is en de behuizing zelfs een nog wat strakkere look geeft. Je kan uit diverse kleuren/modi kiezen, in ons geval kozen we voor solide rood. Led's in het geheel niet je ding? Dan kan je ze gelukkig ook gewoon uitzetten.

Reacties

  • DethStryke

    Om eerlijk te zijn is beQuiet nooit een merk geweest waar ik naar omkeek (buiten misschien PSU's) maar dit jaar hebben ze echt een stap voorwaarts gemaakt met de cases. Ik heb dit jaar nog geen case nodig gehad voor een build, maar deze 700/900 is iets wat ik dit jaar heb opgenomen om zeker te bekijken. De reviews hiervan lijken enorm te scoren, dus ik ben zelf ook benieuwd (komende van Antec/CM Storm/Corsair, dus prijs is hier de factor al minder)

    • Geplaatst op 2017-12-16 om 01:00

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam