Review: Plantronics RIG 800HS - Gamen in alle vrijheid

Door Perkouw, 09-01-2018 12:00

Gebruikerservaring - Plantronics RIG 800HSEenmaal aangesloten is het eigenlijk een kwestie van gaan. Geen compatibilieitszaken waar je op een pc rekening mee moet houden en/of instellingen en dat is precies zoals je het op een console wil. Op de linkeroorschelp heb je diverse knoppen zitten om de headset te bedienen.


De oorschelpen zelf huisvesten een 40mm driver en zitten bijzonder goed rondom de oren. Zelfs wanneer we iemand de hoofdtelefoon laten dragen met relatief grote oren, dan geeft deze aan dat de oorschelpen goed afsluiten. Wat bovendien opvalt is dat de gehele headset enorm licht aanvoelt en je dus vrij snel 'vergeet' dat je een hoofdtelefoon op je hoofd hebt. 

Je kan de headset met een tandwieltje harder dan wel zachter zetten en met de knop erboven is het mogelijk om de set in- en uit te schakelen. Een laatste knop zorgt dat je individueel het volume kan regelen voor chat en in-game. Wil je overigens niet dat je gehoord wordt op de microfoon, dan volstaat het omhoog schuiven van de microfoon. Deze wordt dan gemute.

Het volume van de headset kan naar een dusdanig niveau dat we niet aanraden. Mooi daarbij is dat er niet snel vervorming optreedt en je dus ook echt op hoog volume nog kan genieten van je game. Naar ons idee is het geluid wel wat 'vlak'. Wanneer je aan het racen bent, dan wil je van een zware V12 ook echt horen dat het zwaar is, maar dat horen we niet echt terug bij de headset. Hetzelfde geldt wanneer je in gevecht belandt en flink aan het rondschieten bent. Net die extra touch van wat extra bass bij bijvoorbeeld een explosie lijkt te missen. Het geluid had op dat vlak wat warmer gemogen.

Wat de microfoon betreft heeft de tegenpartij ons altijd juist verstaan en komt het geluid zuiver en helder over. Over de accu hebben we evenmin wat te klagen. Echt 24 uur hebben we nog niet gehaald, maar de set is dan ook met 30 minuten zo ver opgeladen dat je even een korte gamesessie kan houden. Plantronics zelf claimt dat er met 30 minuten opladen genoeg juice aanwezig is om 1,5 uur lang te kunnen gamen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam