PC samenstellen - Waar moet je op letten?

Door Roberto, 07-03-2014 12:00

Voordat je een computer in elkaar kan zetten, moet je eerst de benodigde componenten uitzoeken. Dat lijkt erg gemakkelijk, maar je moet op veel zaken letten. Niet elk component kan werken met een ander component. Je wilt niet na aanschaf van de dure componenten tot de ontdekking komen dat je processor bijvoorbeeld helemaal niet werkt met je moederbord. Het is voor iemand die zijn eerste pc wil bouwen soms bijna onmogelijk om alles te snappen en daarom komen wij nu met de special die juist deze mensen een helpende hand wil bieden. 

Wanneer je begint met het samenstellen van de benodigde componenten, begin je in principe altijd bij de processor. De processor is één van de belangrijkste onderdelen van de computer en vooral bij aanschaf van een processor moet je goed opletten op de compatibiliteit met andere componenten.

Op dit moment zijn er twee fabrikanten op de markt: aan de ene kant heb je AMD en aan de andere kant heb je Intel. AMD wordt gezien als de goedkopere fabrikant en Intel wordt als de duurdere fabrikant gezien, maar wel de fabrikant die de meeste krachtig biedt. Bij aanschaf van een processor moet je letten op het aantal kernen/cores en op de kloksnelheid van deze cores. Welke processor je het beste kan kiezen voor een bepaald budget, vind je in onze Best Buy Guide of je kan het altijd vragen op het forum

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam