Maak kennis met Sandy

Door Perkouw, 22-07-2013 14:04
Wanneer we het zakelijk bekijken dan heeft een pc een afschrijving van drie jaar. We zien echter dat deze drie jaar ook door consumenten wordt aangehouden. Hardware veranderd snel en men wil graag bij blijven.
 
Bij 4tech is dat met testen niet anders, ook wij moeten bij blijven. Echter moeten wij een krachtig systeem hebben dat om kan gaan met al het nieuwe geweld dat elk jaar weer op de markt verschijnt. Denk bijvoorbeeld aan de Titan videokaarten. Een nieuw systeem brengt voor ons echter wel een aantal problemen met zeg mee waardoor we voor een moeilijke keuze stonden.
 
Het huidige testsysteem, Benchy, heeft al tientallen videokaarten getest. Videokaarten en allerlei andere pc-componenten die we met dit nieuwe testsysteem ook weer gaan testen. Wanneer we echter overstappen naar een nieuw en vooral krachtiger systeem zijn we niet meer consistent wat betreft onze voorgaande reviews. Een nieuw testsysteem houd dus in dat we geen gebruik kunnen maken van de oude resultaten als vergelijkingsmateriaal.
 
Ter afscheid sommen we hier nog even kort op waar Benchy zoal uit bestond.
 
Proccesor: Intel i7-975 Extreme Edition
In 2009 kwam Intel met de Intel i7-975 Extreme Edition en dit was meteen haar vlaggenschip. Een quadcore processor welke standaard geklokt was op 3.33GHz (turbofunctie 3,6GHz) met een TDP van 130 watt. De processor was er echter één van de Extreme Edition telg en was dan ook gemakkelijk over te klokken naar meer dan 4GHz per core. In ons testsysteem heeft de processor standaard op 3,87GHz gedraaid, zonder turbo.
 
Moederbord: Asus P6T
De P6T van Asus bevat een X58 chipset en ondersteunde triple-channel geheugen. Interessant bij dit moederbord was de ondersteuning voor geheugen met een maximale kloksnelheid van 2000MHz en de mogelijkheid tot het draaien van SLI configuraties. Dit moederbord moest het nog wel doen met USB2.0 en SATA-II aansluitingen.
 
Geheugen: Geil Ultra Series 6GB DDR3-2000
Zoals hierboven al beschreven hadden we een moederbord dat triple-channel ondersteunde en geheugen met een maximale kloksnelheid van 2000MHz. We kwamen dan ook al snel uit bij dit setje van Geil wat op een maximale snelheid draait van, jawel, 2000MHz. Bovendien betreft het uiteraard een triple setje. Dit zorgde ervoor dat de processor optimaal gebruik kon maken van het aanwezige werkgeheugen.
 
Opslag: Kingston SSDNow V+10 128GB SATA-II SSD
Een ssd kan niet ontbreken in een testsysteem waardoor we toen der tijd voor een Kingston ssd zijn gegaan. Al hoewel dit niet een populair model is geweest, bewees de ssd zich wel als betrouwbaar en snel. Deze ssd beschikt echter over een SATA-II aansluiting waardoor de doorvoersnelheid beperkt is gebleven. In het begin geen probleem, maar namate er nieuwe modellen uitkwamen met SATA 3 was de pret snel over.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam