Best Buy Guide 2016 - Een frisse start van 2016

Door Perkouw, 01-02-2016 12:00

Best Buy Guide 2016 - Mainstream


Processor Intel Intel Core i5-6500 Boxed € 215
Moederbord Intel Gigabyte GA-B150M-D3H € 81
Grafische kaart MSI GeForce GTX 970 4GD5T OC € 338
Behuizing Cooler Master N300 (KKN1, Closed) € 42
Geheugen Crucial Ballistix Sport BLS2C4G4D240FSA € 46
Voeding be quiet! Straight Power 10 400W € 68
SSD Crucial BX100 250GB € 75
Totaal zonder optie   € 865
Opties
Optische drive Samsung SH-224DB Zwart € 14
Processorkoeler Gelid Solutions Tranquillo Rev.2 € 28
Totaal met optie   € 907

Prijzen van 8 februari uit de Tweakers.net-prijsvergelijker


Processor- Intel Core i5 6500

Een opvallende wijziging ten opzichte van alle eerdere BBG’s, is dat we ditmaal niet kiezen voor een overklokbare processor. Onze keuze is namelijk gevallen op de Intel Core i5 6500. Deze processor presteert erg goed en zal in de toekomst niet de zwakste schakel zijn bij het gamen. Het geld dat we besparen bij de overklokbare processor en het bijhorend moederbord kunnen we nu steken in een betere videokaart. Heb je echter honderd euro meer te besteden, dan blijft de Intel Core i5 6600K een goede keuze. 

 


Moederbord - Gigabyte GA-B150M-D3H

Aangezien de processor niet overklokbaar is, heeft een Z170-moederbord weinig zin. Wij kiezen daarom voor een moederbord met de B150-chipset. Dit exemplaar van Gigabyte is van alle gemakken voorzien en daarnaast ook gunstig geprijsd. Op het moederbord vinden we vier geheugenslots en ondersteuning voor M.2-SSD’s. Er zitten voldoende USB-poorten op het moederbord, maar helaas geen USB 3.1-poort. Qua andere features ben je van alle gemakken voorzien.

 


Grafische kaart - MSI GeForce GTX 970 4GD5T OC

Het geld dat we overhouden door een goedkopere processor kunnen we nu steken in een goede videokaart. Nvidia’s GTX 970 is een dergelijke goede videokaart die dit systeem van voldoende grafische kracht kan voorzien. Deze versie van MSI heeft een aftermarket koeler en 4GB GDDR5 geheugen. De meeste games zal je met deze videokaart op Ultra kunnen met een FullHD-resolutie. 

 


Behuizing - Cooler Master N300 (KKN1, closed)

Om het budget binnen de perken te houden hebben we wederom gekozen voor de N300 van Cooler Master. De behuizing ziet er strak uit en biedt voldoende inbouwruimte. Standaard is de N300 voorzien van een enkele fan achterin de behuizing en van een fan aan de voorzijde van de behuizing. Desgewenst kunnen er nog meer fans geplaatst worden in de behuizing.

 


Geheugen - Crucial Ballistix Sport BLS2C4G4D240FSA

Waar we voorheen nog met DDR3 weg kwamen, moeten we ditmaal uitwijken naar DDR4-geheugen. Gelukkig zijn de prijzen al een stuk beter te behappen. We komen uit bij Crucial voor een setje van twee 4GB-reepjes, in totaal goed voor 8GB geheugen en met een prijs van zo'n 60 euro de meeste bang-for-your-buck.

 


Voeding - be quiet! Straight Power 10 400W

Ons systeem zal in de meeste gevallen minder dan 300W verbruiken en wij kiezen daarom ditmaal voor een 400W-voeding met 80 Plus Gold-certificering. De Be Quiet!-voeding heeft genoeg ruimte om ons systeem  in alle situaties van voldoende stroom te kunnen voorzien. Daarnaast is deze voeding erg betrouwbaar. Het enige kritiekpuntje van deze voeding is dat de voeding niet modulair is en de kabels dus iets lastiger zijn weg te werken. Dit mindere gebruiksgemak staat echter de prestaties niet in de weg en daarom is de Be Quiet! Straight Power 10 een goede keuze.

 


Opslag - Crucial BX100 

Een SSD mag uiteraard niet ontbreken in een mainstream systeem. In dit geval kiezen we vanwege de prijs en prestaties voor de BX100-SSD. Deze SSD is al iets ouder, maar is verder erg snel. Wil je echter meerdere games en grotere bestanden op je pc zetten, dan is een extra HDD zeker geen overbodige luxe. Deze HDD kan je echter nog prima achteraf in je pc plaatsen, wanneer je niet meteen het geld er voor vrij hebt. 

 


Optie:


Optische drive - Samsung SH-224DB​


Voor de gamers die nog veel games op een CD-ROM in de kast hebben liggen, is een optische drive vaak geen overbodige luxe. Daarom hebben wij weer een goedkope optische drive onder de opties vermeld. Dit gekozen model voldoet prima en zal je complete collectie goed kunnen afspelen.  

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam