Review: Noctua roundup - Verkoeling voor de zomer

Door Perkouw, 05-07-2017 12:00

Noctua - roundup
Wat de fans betreft worden deze in de haast befaamde verpakking geleverd. Wanneer je de verpakking eerst bekijkt is deze vrij neutraal met kort de specificaties van de specifieke fan. Wie Noctua langer kent weet dat je echter zowel aan de voor- als achterzijde een klepje open kan maken, waardoor een pak meer informatie wordt onthuld over de fan. 


De fans, zowel klein als groot, worden daarbij ook allen voorzien van diverse accesoires. Zo zijn de fans met schroeven te monteren, maar kan je dit desgewenst ook met rubbers doen. Verder worden er ook aan aantal verloopjes meegeleverd en is er ook een verlengkabel aanwezig.

De rubbers voor het monteren van de fans zijn overigens ook apart verkrijgbaar, waarbij je een doosje krijgt met zestien 'Anti-Vibration Mounts'. Van overmatig getril zou er dan geen sprake meer mogen zijn.

Wat betreft de vormgeving van de fans komt Noctua niet bepaald vernieuwend uit de hoek. Noctua houdt dus nog steeds strak vast aan haar bruine fans, al lijkt het hier en daar de teugels wel wat te vieren. Zo verkoopt het inmiddels ook  'LinusTechTips' editions, die zwarte en oranje accenten hebben.

Verder heeft Noctua een verloopje op de markt gebracht die een SATA-power connector omvormt tot een 3-pins power connector om een fan op aan te sluiten. Desgewenst kan je daar de nieuwe, kleine, fan-controller van Noctua tussen zetten.


De fan-controller is van een erg klein formaat, 21 x 25 x 48 mm , maar desondanks toch wat slimmer dan je zou verwachten. PWM fans kan de controller met rust laten, al kan je zelf ook manueel instellen hoe hard de fan moet draaien. Dat is nog niet alles. Zo is er ook een knopje aanwezig, dat eenmaal ingedrukt een functie activeert die Noctua 'no stop' noemt. Ongeacht wat de fan doorgestuurd krijgt, via bijvoorbeeld PWM ,zal deze nooit onder de 300 RPM komen. Een groen ledje geeft aan of de functie ingeschakeld is.

Al met al zijn de nieuwe producten een leuke toevoeging op het toch al grote assortiment van Noctua. Een maar is er ook en dat is de prijs. Noctua producten zijn over het algemeen nu eenmaal aan de prijzige kant en dat is niet anders voor deze producten. De kwaliteit daarentegen is dan wel van de bovenste plank, het is en blijft een forse investering.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam